Midsommar och jobb

MIDSOMMAR
Hade en riktigt trevlig midsommar när jag följde med Hanna ut till söderköping med Stina och Josse. Vi stannade först i Norrköping för att handla och sen va allt ifrån poratis till partyhattar. Efter det åkte vi till Stina för att börja fixa med drukning, smink och hår. Vid kl 5 kom resten som bara bestod av killar från olika kompis gäng men allt gick bra och jag tror alla pratade med alla under kvällen. Vi började med att laga lite mat ( färsk potatis, grillat och sallad ). Det blev ganska mycket skålande och trevligt.
Efter maten va det dax för bränboll som inte gick som vi ville eftersom bollen gick sönder och det slutade med att vi spelade med en sko, men vi hade iallafall kul och inget regn. festen bjöd på allt från att lägga maränger på dom son sov till att kladda med kolasås i Uffes ansikte till dans och snurra flaskan.
Tack för en riktigt riktigt bra midsommar alla !!!

JOBB
Nu har jag jobbat lite på miskarp med att städa i 2 dagar och man hittar ju alltid nått kul. första dagen hittade jag längt in i en garderon 3 porrfilmer hahah, NEJ JAG SNOKAR INTE jag skulle damma i alla garderober. haha men det som inte va lika kul va att jag dagen efter skulle bädda rent i hans säng. BLÄÄ!!! hanskarna på. Soft jobb iallafall är det även fast det inte låter så kul.

Nej nu ska jag vara social med Annelie som just kom hit.

LOVE Jonna


Supergullig !



Ligger och kikar lite på bikin och hittade den här supergulliga (ellos 149 kr) .
Lätt att det kommer bli ett köp imorgon, supergullig ju!


Grattis Hanna

Grattis Hanna som tagit sitt körkort idag och med det bjöds det på raggarrunda i Mjölby, joo det är lika kul som det låter men med 5 glada tjejer så kan allt bli kul. eller vad säger ni brudar ?

Innan det på dagen så har jag målat staket åt farfar och farmor, och snälla kan alla slutat tuta på mig, jag får ju snart hjärtproblem. Iallafall så va min farfar gullig och gjorde mat till mig, kycklig och potatissallad bjöds det på. tack tack det va jätte gott.
Senare när jag kom hem så gjorde jag en paj och bjöd hem brudarna på det och sen bra det iväg på raggarrundan.

tack för kvällen alla underbara.

LOVE Jonna

Innebandy


ÄNTLIGEN är allt löst med innebandyn och det går att se en ljus framtid igen för Mjölby IBKs dam lag. Det känns riktigt skönt efter mötet idag och att alla tjejer kommer överens och att vi kommer ha riktigt kul tillsammans igen.
På mötet idag har vi pratat om trupen, träningar, team building och massa andra saker runt om alla matcher och så. Nu är det dax att börja med träningsdagbok för egen träning och träningar där alla kommer att vara på och ge 100%.
Det känns jätte skönt.

Idag har förövrigt varit en bra dag och jag har hunnit med det mesta. Övningkört, hämntat och lämnat saker, träffat Thelma, gjort sorbet och träffat Hanna, Lollo och Anna på kvällen med lite pipa och massa kul att prata om. trevligt trevligt.

Nu är det snart dax att sova lite för imorgon ska jag och Anna åka in till Linköping och shoppa lite. Ha det bra och ta hand om er.

LOVE Jonna

Fanbärare

Hejsan, igår va det studenten för Mjölbygymnasium och jag blev tillfrågad att bära flaggan. Trevlig som jag är så säger jag ju inte nej, så fick stå i kyrkan en timme och hålla flaggan sen fick vi gå till skolan med den, och jaa det spöregnade hela vägen. Men man ska ju se nått bra i allt och det sov va lite roligt va att det är ju inte varje dag som rektorn på skolan hållet ett paraply över mig, haha det va kul.
Sen på eftermiddagen kollade jag på när 3orna blev utsparkade det va fint men liter tråkigt att det regnade för dom.

På kvällen va det time for party för Tina som blev 18.

LOVE Jonna

Läskigt, men roligt

Hahah sitter hemma hos lollo och pratar lite. Nyss frågade jag om jag fick låna nån tröja av henne som jag kunde ha imorgon och det fick jag, men jag sa att jag ville ha nån med nått blått i och så tar hon fram en tröja, en likadan som jag köpte i Uppsala men den blev stulen på restauragen, och jag bara skriker HAR DU DEN TRÖJAN ! hahaha Jag sa till mamma tidigare idag att jag ville ha den tröjan på mig imorgon så det va lite kul, tyckte vi iallafall.

LOVE Jonna

Förvirrad

Okej en hel helg på ett sjukhus med Annelie och när man kommer hem så är det första man får höra att Farfar har åkt in på akuten med ambulans och mår inte bra alls, vad är det här, varför händer allt nu?
Just nu väntar jag bara på att nån ska ringa till mig och berätta mera så jag får reda på nått, jag blir ju helt knäckt snart.

Snälla snälla hoppas att allt kommer bli bra!

LOVE Jonna

Ansvarsfull

Hejsan, nu va det ett tag sen jag skrev men det har hänt mycket den senaste tiden, jag har åkt på nått skit i halsen så jag är svullen och röd, men nu är det över och det är igentligen inte det jobbigaste.
Annelie och jag är ju i Uppsala för alla som inte har fattat det, hon har haft problem med ryggen och det har slutat med att åka ambulansen 2 gånger och 2 nätter på sjukhuset. Jobbigt men vad gör man inte för sina kompisar? Nu är hon iallafall hemma och utreder vad det kan vara och jag sitter här själv i Uppsala, suck!

Idag va det sista dagen på praktiken, känndes jätte jobbig att säga hejdå. Det blev lite bättre när Carro sa till mig att om jag nån gång behöver att jobb så va det bara att höra av sig till henne. KUL KUL KUL. Sen fick jag lite skriftlit på hur jag har varigt i köket och så som jag kan använda till mitt cv.

1. från Carro som hon har skrivigt till skolan.
Bägge eleverna Jonna och Annelie har skött sig exemplariskt och tror jag kommer att passa utmärkt i restaurangvärlden. De är alltid välkommna tillbaka till oss!
/ Carro på salt

Det är alltid kul att se att folk uppskattar det man gör.

2. från Nicklas på salt, skrev om hur jag va och arbeta med, det är mera personligt skrivet bara till mig.
Jonna Waldau har den 9/6-09 avslutat som praktik här hos oss på Salt.
Jonna är mycket arbetsam, intresserad och nogran i köket, samt mycket omtyckt bland arbetskamrater och gäster. Vi önskar Jonna all lycka i arbetslivet.
Det tyckte jag va bra skrivet, ni kanske förstår varför det va jobbigt att säga hejdå till praktikplatsen idag.


Jag har också fått ett erbjudande från skolan att jag ska få bära svenska flaggan i kyrkan för studenterna på fredag. jag och nån kille, vet inte vem det blir än, men jag tycker endå inte att det är nått att säga nej till. När rektorn på skolan föreslår just mig av alla elerver så känns det bara som en ära.

nej nu ska jag packa sista och kolla på en film och sen sova, snart är det morgon och då får jag komma hem till lilla degedala igen, kul fast hade kunnat stanna några veckor till och jobba här. TACK SALT, TACK UPPSALA OCH TACK ALLA MÄNNSIKOR SOM HAR GJORT DOM HÄR VECKORNA SÅ BRA.

LOVE Jonna

Sjuk

Hejsan, gicknyss upp för att vänta på ett samtal från vårdcentralen. Sitter här hemma och ynkar över mig själv helatiden. Har sjukt ont i halsen och bak och upp i nacken, sen är jag nästan gul ner i halsen och har problem att svälja för att det gör så jävla ont. Igår va jag hemma från praktiken och det känns jobbigt efter som att man har kommit ända upp hit för att ha den och sen får man ligga sjukt istället. . . I måndags va jag iallafall på praktiken och det gick bra, fick vara i serveringen och vara trevlig mot alla gäster. Träffade en tant som frågade vart jag va ifrån eftersom jag inte pratade likadant som man gör här uppe. Då sa jag att jag va från Mjölby som ligger straks under Linköping och då blev hon jätte glad och sa att hon hade barnbarn och så i Mjölby eller dom hade bott där men flyttat för inte så länge sen, men iallafall så sa hon massa bra om mitt älskade lilla Mjölby. Efter det få fixade jag en matsal och dukade upp och bara för att jag är så bra och jobbar så snabbt så fick jag sluta 1½ timme tidigare.

Helgen
Helgen bjöd på det mesta, fredagen med jobb från kl 10.00 till kl 22.00 jaa vi jobbade 12 timmar, det va jobbigt för kroppen. Efter jobbet åkte vi hem och kollade på en film och somnade ganska snabbt.
Lördagen bjöd tillen början på underbart väder och det lädde till vattenkrig mellan Annelie och Joakim som efter ett tag tyckte att jag med skulle vara dy blöt. så jaa alla va dyngsura. Efter det så va det dax att fixa sig till fest hos Johannes på kvällen. Jag och Annelie fixade oss och åkte sen ner på stan för att käka. Bara påen korta vägen ner till stan så lyckades Annelie och jag få 6 killar som flörtade med oss. hahah. Sen åkte vi till Johannes och hade trevligt, sen drog vi vidare hem till Viktor och lyssnade på musik tills Joakim och Annelie dog och jag, Vikot, Raffe och Henke va kvar hos viktor och kollade på film. Efter filen gick jag och la mig. sen vaknade vi och gick ut och satte oss i solen och pratade lite. Senare lagade viktor lite mat och sen kollade vi på en till film då kom Joakim och Annelie. vi kollade klart på filmen och sen gick vi hem och fixade oss sen åkte vi och kollade på en till film hos Johannes. sen va det bara hem och sova kvar.
Nu ska jag se om jag får nått samtal nån gång, skriver senare om det är nått.

LOVE Jonna

RSS 2.0