God morgon

Idag skiner solen och allt känns mkt bättre än igår, inte för att det inte kändes bra igår men solen är iallafall uppe. Ska snart gå till praktiken och jobba i 12 timmar, det känns kanske lite jobbigt men jag tror endå att det kommer att blir kul och lärorikt.
Igår efter att ha fått lånat Annelies mobil och hon gick till Joakim så la jag mig i sängen och pratade med Jonathan i ca 3 timmar, det är alltid trevligt med någon som man kan prata med länge och allt och ingenting. Jag tror inte att min mamma tycker samma sak, hon skickade meddelande " nej nu får du ta och lägga på " haha men neej förlåt mamma men det finns roligare att prata med iband. Men när jag vaknade idag så kan ni ju gissan vem som ringde och ville prata, joo mamma. Jag tror att hon längtar mera efter mig än vad jag längtar efter henne, men det är iallafall skönt att hon här av sig och ser hur jag har det.
Nu ska jag försöka få i mig nått att äta och sen ta och gå till bussen. Ha en underbar dag i solen alla.

LOVE JONNA

Fortfarande i Uppsala

Hejsan äntligen hemma igen efter en dag på praktiken efter en låååång väg hem i spö regnet, fy fan vad jag hatar regn och nu är jag dy blöt!

iallafall så går det jätte bra för mig på praktiken och jag tar för mig och får bra kretik för allt jag gör så det är kul, Jag har fått göra massa med kul saker som att göra biffar, skiva lax, lägga upp mat, jaa jag får göra det mesta. Idag va jag i serveringen med Karro och fixade med dryck och kaffe, sen har jag dukat upp för kvällen låter kanske tråkigt men som sakt det blir ju vad man gör det till. Imorgon blir det en lååång dag från kl 10.00 - 22.00 Jobbigt men det ska bli kul för jag har skött mig bra i köket så jag ska ha hand om kallskänken helt själv, fan vad jag är bra !!!!

Igår fyllde Annelie 18 år och efter praktiken så sa jag till henne att jag skulle bjuda ut henne på restaurang men nej nej det skulle jag inte för vi hade bokat tid på laserdome banan. Vi satte oss utanför restauragen och efter ett tag kom joakim, pimp, johannes, raffe memmo ... och massa mera killar. Vi satte på Annelie en ögonbindel och ledde henne till laserdome banan där vi gick in och spela, KULKULKUL va det, men det tråkiga va att det va mkt mkt mkt dåligare än i lkpg men men. jag slutade iallafall med -300 poäng. hahhah.
Efter att ha spelat så gick vi hem till joakim och grillade och gjorde tårta och sjöng för min 18åring. Sen gick vi ner på stan för att hon ville beställa in en drink. men vi hittade ingen bra ställ så Annelie och Memmo gick till en klubb och jag och killarna gick på bio och såg state of play eller nått hette den. Den va inte så bra men vi hade kul endå. Joakim somnade en stund på bion och jag fattade inte filmen så satt och frågade micke helatiden vad som hände och varför det hände ... joo några vet iallafall hur det är att kolla på film med mig.
Efter det iallafall så gick vi hem och la oss för att orka med nästa dag. Jag hoppas att du hade en bra födelsedag Hjärtat. !

Nu har jag fått lånat annelies mobiltelefon så nu kan alla nå mig igen, har samma nummer och allt. :)

LOVE JONNA

Praktik i Uppsala

Hejsan, nu är det helt underbart väder, sitter ute i solen och bara myser.
I lördags tog jag och Annelie bussen upp till Uppsala för att göra våran praktig. Bussen gick bra tills vi kom till Sthlm när vi skulle ta våra väskor, jaa dom va ganska tunga men efter mycket slit så klarade vi oss till nästa buss. Efter en timme va vi framme i Uppsala där Joakom mötte upp oss utanför bussen. Sen bar det hem till vårat tillfålliga hem. Men att ta oss från bussen och hit va nog det jobbigaste på hela resan, mycket konkade på våra väskor. Vi blev varmt välkommnade av Helene och hennes familj som är jätte trevliga.
På kvällen efter att vi packar upp och bäddat lite så gick vi ut för att fira att vi äntligen kommit fram, det blev en middag på restaurang Java, en asiatisk restaurang det va mysigt. Efter vi har varigt där åkte vi till Johannes och kollade på en film sen va det bara hem och sova kvar.
Söndagen spenderades ganska lugnt med att gå och kolla lite på stan och hälsa på Restaurang salt ( våran praktikplats) Jättre trevligt och fint ställe vid ån. Sen tog vi det bara lugt på kvällen och gick och la oss tidigt.
Måndagen gick vi upp och gjorde oss iordning till praktiken, tog bussen och kom lite för tidigt så vi satte oss vid vattnet och bara prarade lite. Vid kl 10 va vi på restaurangen och började jobba, Jag fick jobba inne i köket med en kille som heter Nicklas och han va jätte trevligt och hade uppgifter till lig att göra helatiden. Vo har hittat en bra plats att vara på. Efter praktiken så gick vi ner på stan och kikade lite och jag provade lite solglasögon och upptäckte att jag hade glömt att ta på mig maskara på morgonen, hahaha. Det blev en chock att se det på det sättet.
Sen gick vi och kollade lite på kläder när våran lärare Katarina ringer till Annelie och säger att vi har blivigt utagna till final i Pumpatävlingen. Vi ställer oss och bara skriker i affären när vi får reda på det, Såååå underbart

Nej nu ska jag lägga mig ner i solen och bara mysa ett tag till innan jag börjar jobba kl 15.00-22.00.
Ha det bra alla och ta hand om lilla Mjölby när inte jag är hemma, ni är alla saknade speciellt min familj.

LOVE JONNA

skolan..

Hejsan svejsan, sitter i skolan på svenska lektionen och lyssnar och tolkar svenska sångtexter. Soft lektion men lite låntråkigt efter ett tag och alla sitter och spelar massa onödiga spel, Men vi har ganska kul endå. Nu vill jag bara få sluta för det här börjar bli lååångtråkigt.. Ikväll ska jag försöka få tag på Hanna med jag skulle få låna hennes klänning till imorgon kväll.
Idag när jag kommer hem från skolan ska jag nog prova lite eyeliner modeller om jag orkar. Senare kl 5 ska jag åka och jobba, men nu slutar jag ha det bra alla

LOVE Jonna

Hissa och Dissa

Hissa - Ensam hemma
(Att vara ensam hemma eller ha en egen lägenhet. Ett eget ställe där man får vara helt ensam om man vill eller ha kompisar om man vill det, man kan bestämma helt själv vad man vill, Att spela hög musik utan att störa andra eller att ligga och fundera i hel tystnad utan att nån frågar vad som står på. )
Dissa - Att vara mörkrädd
(Att vara ensam hemma är underbart till det att man ska släcka och låsa och krypa ner i sängen helt ensam, man hör alltid nya obehagliga ljud som känns hotande. Det är då man ska ha nån att krypa när och bara finnas. )


Mål i livet



Hejsanidag hade vi praktiskt pro i snabbmatlagning, gick skapligt bra men som vanligt ska min lärare göra mig arg på ett eller annat sätt.. Idag va det att springa iväg på en konferens när jag hade tid att gå in och presentera min mat, så den blev kall och sunkig. Jag gjorde iallafall ett bra upplägg och en bra presentation så vi får se sen på betyget hur det blir.

Efter mycket saker som har hänt i mitt liv så har jag börjat att fundera på vilka mål jag igentligen har med mitt liv. Jag är iallafall säker på några av dom, och jag lovar nån gång ska jag klara av alla.

1. Gå ut skolan med bra betyg
(Att orka satsa på skolan det sista året och visa för alla mina lärare att jag har den kapasiteten som jag visade i början men som sakta sinat ut. Med bra betyg är det lättare att få bra jobb och bättre erfarenheter.)
2. Åka till Tony på Zanzibar och jobba på hans hotell
(När jag fick resan ner till Tanzania av skolan träffade jag en svensk kock och hotellägare som hette Tony och han har just öppnat ett lyxhotell på en ö som heter Zanzibar och ligger utanför Tanzania. Jag fick ett erbjudande att åka ner till honom och jobba på hans hotell som utbildare i köket. Det största problemet måste nog vara att jag är ganska rädd för att göra fel och att jag då blir mera osäker på min engelska. Jag borde kanske inte vara det imed att jag fick VG på nationella när jag hade muntliga. Men klart man får ha drömmar och mål om det. ) 
3. Spela innebandy på högre nivåer
(Innebandy är det bästa jag vet, det är helt underbart att få en klubba i handen och bara köra. Visseligen är jag kanske inte så jätte bra som utespelar än men jag har faktiskt bara spelat ute i ett år nu och det är inte så lång tid men jag tycker endå att jag har utvecklats mycket som spelare. I mina drömmar så vill jag komma upp och spelar på högre nevåer, jag vet vad som krävs men just nu har jag kanske inte riktigt den orken eller tiden till att göra allt åt det. Men jag ska ta tag i det riktigt snart och vem vet hur långt lite vilja kanske ta en ? )
4. Hitta kärleken
(Vem vill inte hitta kärleken, allt är lättare om man är två. Men är man som jag så är det inte så lätt imed att jag är ganska kräsen av mig och det enda leder till det andra. Jaa ni fattar vad jag menar. )
5. Jobba på ett kryssnings fartyg
(Jag har igentligen aldrig varit på en kryssning men som jag fattar det ska det vara riktigt roligt. Jobbar man på båten så är det ju inte nöje men jag tror att det är ett jobb som ger mycket när folk runt omkring mår bra och har det kul. Jag skulle kunna tänka mig att jobba både i kök och servering om jag jobbade där, även skulle jag kunna tänka mig att jobba i baren där jag kanske tänka mig att det bara sprutar av lycka och glädje av folken runt om. )
6. Jobba i en bar
(Som innan att jobba i en bar sprider nog mycket glädje och det får en på bra humör. )

Roligt att du ville läsa om mina oinntresanta mål i livet.

LOVE Jonna

Ensam hemma

Som sakt innan så kanske ni fattar att jag nu är ensam hemma.
Visst är det underbart att vara det?
Eller det tycker jag, iallafall innan man ska sova. jag tycker inte om när man ska gå runt och släcka överallt och det blir mörkt och tyst. Jaa jag är lite mörkrädd men vem är inte det?
Idag
Har jag tränat och sen träffat Annelie. Vi lagade tacopaj och myste med det framför parlamentet, som förövrigt va sämst idag!

I veckan ska jag prova lite olika sminkningar så kommer blogga lite om det och det kommer nog bli en del bilder med.
Så kika in igen om du är lite nyfiken på det.

LOVE Jonna


När allt blir för mycket..

Hejsan just nu är det för mkt saker för mig, jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det enda jag vet är att jag inte orkar ta några diskutioner om det just nu, och att min energi är helt slut i kroppen.
Det finns 2 ställen som gör mig lugn och avslappnad just nu det är på innebandyn och med Annelie. Jag känner att jag inte orkar någonting annat just nu heller.
Tack för att du ställer upp till 100% Annelie och att din mamma gör det med.

ikväll blir det iallafall att åka till träningen, får se hur mkt energi det finns kvar i kroppen till att spela, men det gör mig ju glad att vara där så et borde fungera.

LOVE Jonna

Jonna i den rosa bubblan


Seså va inte blyg, den är snygg jag vet. Den är min iallfall i mina drömmar än så länge men vänta bara snart kommer jag åka runt i den där!
Helt seriöst dom nya modellerna av bubblorna är skiiit snygga, nu har jag bestämt mig den ska jag ha.
Fatta och ha en bil som är så speciell att när man kommer i den så vet alla att, okej där kommer Jonna.
Lalal den vill jag ha, PAPPPAAAA !!

Idag fick vi reda på att vi har föräldramiddag i skolan om en vecka, kul att dom säger det en veckan innan. Jag som har ganska många bollar i luften planerar faktiskt lite, men nej nej det är ju för hämskt att planera, det betyder typ att man bränner ut sig innom några år och att man inte får träna utan att man ska rulla fram som en boll... hmmm förstår inte riktigt hur vuxna tänker. Iallafall så vet jag inte om jag tänker vara med på dej middagen och jag hoppas inte att mamma och pappa kommer komma dit.
Jaa förlåt att jag skriver det här i bloggen är kanske inte så kul att läsa men måste skriva av mig lite.
Ta hand om dej nu och gå in och läs ett gladare inlägg imorgon !!

Hissa, Bubblornas nya utseende
Dissa, Vuxna som inte fattar att man inte kan tacka nej till jobb.

LOVE Jonna

Hissa och Dissa

Hissa - Solen
Nu börjar ju solen bli riktigt skön och man kan sitta ute och steka. UNDERBART.
Dissa - Djur i skogen
Det börjar bli mörk på kvällarna och går man själv och hör eller ser ett drug i skogen är inte det så roligt.

Sol sol sool


Hejsan, sitter i soffan med Lollo, lovisa, Jenny och Nicklas och kollar på robinson, som jag aldrig har ett innan men men får väll kolla på det. Innan dag har jag suttit i solen på balkongen med mamma och pratat om allt och ingenting, men det va jätte mysigt.
Ikväll har jag grillat och snart blir det glass och varm hallonsås.Sen ska vi nog hitta på nått kul hoppas jag.

Imorgon hoppas jag på sol och på att bli brun!!

LOVE Jonna

Solig dag och mysig kväll

Nu sitter vi här i soffan tjejerna + Nicklas och Korpe, kollar på Humorgalan och snackar och bara umgås, trevligt trevligt.
Idag har vi legat ute i skolan i vasaparken och ätit glass och pratat sexliv, haha eller med andra ord "Tjejsnack". Måste bara säg till er tjejer att det är helt underbart att känna er och helt underbart att veta att man kan alltid prata med er.

*Igår va det mkt att göra, blev att ta hand om alla som supit för mkt, eller som kom till Tilda bara för att föstöra. Inte nog med det så ringer mitt hjärta Annelie och måt inte alls bra, det är sjukt jobbigt när någon ringer och gråter och man kan inte göra någonting, Men det blev att ring till Viktor och höra med honom om han tog hand om henne som han gjorde så bra. TACK VIKTOR.
annars va det kul att prata med Annelie och man fick reda på massa roliga saker, jag skulle nog igentligen följt med upp till Uppsala. men men inget att göra åt det nu.

Nu ska vi spela lite potatis spel så ha det bra.
 
LOVE Jonna

RSS 2.0